Över 80 procent av den mat som serveras på restaurang Blå Lågan är tillagad från grunden och en stor del av råvarorna kommer från lokala leverantörer. Restaurangen som ligger utanför SSABs verksområde vid norra porten är öppen för alla.

Måndag 12/8

  1. Köttbullar med potatismos #L
  2. Fisk på fiskarhustruns vis #L
  3. *Örtkyckling med wokgrönsaker och bulgur #G

Tisdag 13/8

  1. Pasta med bacon, paprika och lök #G#L
  2. Jambalaya (räkor, kyckling, skinka) med rhode islanddressing #L
  3. *Fiskgratäng med soltorkad tomat, oliv samt kokt potatis #L

Onsdag 14/8

  1. Biff Stroganoff med ris #L
  2. Sprödbakad fisk med äpple- och currysås och kokt potatis #G#L
  3. *Helstekt kotlettrad med rostad potatis, grönsaker och pesto #G#L

Torsdag 15/8

  1. a Ärtsoppa med pannkaka #G#L
  2. b Tomat- och basilikasoppa med pannkaka #G#L
  3. Färsbiff med rödvinssky och ugnsrostad potatis #G#L
  4. *Stekt sej med vitvinssås och kokt potatis #L

Fredag 16/8

  1. Pastasallad med skinka, ost, örter, härliga grönsaker samt vitlöksdressing #G#L
  2. Kycklinggratäng med mango, och paprika samt jasminris #L
  3. *Fetaostbiff med tzatziki och kokt potatis #G#L

 

Gluten och laktos är märkt med #G och #L, Information om övriga allergener, ring Blå lågan 0243-71661 eller kontakta personalen

*Lätt & Rätt ett smalare alternativ

 

Veckans Sallad: Laxsallad med ägg och dillmajonnäs #L

Varje vecka: Hamburgare #G

Veckans vegetariska: Vegetarisk pytt med soltorkad tomat och vitlöksdressing #L

 

 

 

Kom ihåg att beställa vår Taco- eller Tapastallrik från oss till helgen senast torsdag!

 

 

Med reservation för ändringar

Lunchmeny Blå lågan 19v33